Večery S - Medvíďata, Blondýna, Spolektiv

Detailní informace

Předprodej

Medvíďata jsou dětský a mládežnický pěvecký sbor při ZUŠ , který založil v roce 1995 sbormistr Lukáš Holec. Medvíďata interpretují nejen středověké, renesanční a barokní skladby, klasicistní i romantický repertoár, ale také soudobou hudbu či úpravy lidových písní nebo zpěvy ovlivněné jazzem a populární hudbou. Od roku 2006 jsou úspěšná také v zahraničí (ceny z mezinárodních soutěží v Belgii, Walesu, Španělsku, Řecku, Finsku či Slovensku, koncerty na festivalech v Itálii, Chorvatsku, Maďarsku, Rakousku, Německu, Švédsku a Dánsku). Medvíďata v posledních letech spolupracovala také s Jihočeskou filharmonií České Budějovice, se skupinou Spirituál kvintet a s Antikvartetem Dušana Vančury. Medvíďata jsou čerstvým absolutním vítězem prestižní přehlídky a soutěže Mezzochori 2022.

Písničkářka Blondýna, vlastním jménem Eva Suková, vystupuje na nejen folkových pódiích od r. 2016. Její produkci nazývají hudební publicisté jako "femme-folk", "herecký "snad-šanson" či "blondfolk". Písně, pojednávající o zásadních oblastech Blondýnina života (nakupování, aerobik, telefonování, láska, hipsteři, punk aj.), střídá při vystoupení s blondbásněmi. Ty jsou většinou na dva až tři řádky a mají nevýchovnou nebo nemravnou pointu.

Spolektiv má ve svém portfoliu tři řadová alba. Nyní usilovně pracuje na projektu dvaceti šestiminutové folkrockové "suity" na motivy starozákonních příběhů s názvem Genesis, jejíž textové parafráze na věčnou nepoučitelnost lidstva napsal textař Vladimír Mátl. Kam se spolektivní Genesis posunula ve spolupráci s Mikulášem Balo a Václavem Švecem, o tom se můžete přesvědčit na závěr prosincového koncertu v Divadle U Kapličky.